![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zapraszam do oceny mojej strony znajdującej się pod adresem http://tonic.ovh.org . Z założenia ma być prosta i czytelna. Kod XHTML ma sporo błędów wg. walidatora W3C, ale to poprawię w późniejszym czasie. Póki co, muszę poprawić angielskie tłumaczenia, bo jest w nich sporo błędów, a po tym zabiorę się za uporządkowanie kodu.
Tak przy okazji, jaki jest średni czas indeksowania przez gogle? Wrzuciłem adres strony do indeksowania i było napisane, że może się pojawić w ciągu doby. Ale jak jest w praktyce? Pozdrawiam, Tonic Ten post edytował Tonic 11.04.2008, 12:34:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Póki co, walidator znalazł 8 błędów. ja - do tych 8 błędów a także do tego: Cytat Nie używam tabel do konstruowania układu strony, ale układania fragmentów treści. tabele nie służą do układania ani layoutu ani fragmentów treści a jedynie do prezentacji danych tabelarycznych |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja - do tych 8 błędów W końcu strona przechodzi walidację, ale ostrzega o czymś, czego nie rozumiem: Cytat Conflict between Mime Type and Document Type The document is being served with the text/html Mime Type which is not a registered media type for the XHTML 1.1 Document Type. The recommended media type for this document is: application/xhtml+xml Using a wrong media type for a certain document type may confuse the validator and other user agents with respect to the nature of the document, and you may get some erroneous validation errors. How to fix this problem? One of the following techniques should help: If you are serving a static file on a Web server, changing its extension should help. Use e.g .xhtml for XHTML or .mathml for MathML. You may need to reconfigure your Web server. This Setting up MIME Types tutorial has instructions for Apache, Tomcat and IIS. If the document is generated dynamically, the scripting language should allow you to set up the mime type: this article on MIME Types and Content Negotiation has examples in PHP, Perl, and ASP. Wszystkie pliki mają rozszerzenie .php. Cytat a także do tego: tabele nie służą do układania ani layoutu ani fragmentów treści a jedynie do prezentacji danych tabelarycznych U mnie na jedno wychodzi, bo używam właściwie tabelki do sortowania tego rodzaju danych, np. na tej stronie na dole dałem tabelkę z tranzystorami i parametrami. Poza tym, dla mnie tabelki z danymi to też pewnego rodzaju fragment treści (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 23:07 |