![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Piszę tego posta w tym dziale, bo sam nie wiem w czym problem - na pewno nie w php. Korzystam z apache 2.0.58 i php 5.2.0.
Mam dosyć dużą aplikację, która została tak zaprojektowana, że wszystkie headery wysyłam na samym początku, zbudowana o wzorzec MVC. Jakiś czas temu potrzebowałem kalendarz w JS i znalazłem pod adresem: http://www.kubiczek.biz/uploaded/datetimepicker.zip Po dodaniu dwóch linijek aplikacj sypie błędami (...)headers already sent(...) Szczerze - nie wiem w czym problem.. Przy poniższym kodzie brak problemów
Przy poniższym kodzie występuję błąd jak w tytule posta Przy poniższym kodzie brak problemów Proszę o pomoc EDIT: Przeprowadziłem małe testy.. Wyniki są dla mnie zaskakujące - nie potrafię ich racjonalnie wytłumaczyć.. Brak błędu headers...
Błąd headers already sent...
Czy jest ograniczona ilość znaczników meta/itp, którą można zamieścić w sekcji head ? Ten post edytował nospor 4.12.2007, 10:26:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Wiecie co? Oglądałem przed chwilką film 1408. Czytając tego posta odnoszę wrażenie że znalazłem się w takim pokoju:)
Przecież zamieściłem kod.. W swoim programie powiedzmy, że miałem błąd (już wiem gdzie) ale nie zauważyłem go, bo dopóki nie dodałem kolejnego wpisu w sekcji <head> nie wyświetlał się... Koledzy utwórzcie plik index.php o takiej zawartości.
i odpalcie go. Powinien pojawić się błąd "Headers already sent...". I bardzo dobrze - bo próbuję wysłać nagłówek po tym, jak wyświetliłem w przeglądarce tekst... A teraz z tego samego pliku, z sekcji <head> usuńcie wpis <link rel="stylesheet" href="Css/t54.css" type="text/css" /> i odpalcie w przeglądarce jeszcze raz plik index.php. Teraz zostaniecie przekierowani na stronę googla.. Dlaczego? Przecież dalej wysyłam nagłówek po wyświetleniu w przeglądarce tekstu "test"... Chciałbym, żeby ktoś mi wytłumaczył dziwne zachowanie php, opierając się na tym przykładzie... Nie proszę o nic innego tylko o skopiowanie powyższego kodu i wklejenie go do pliku index.php i przetestowaniu.. Nie wiem jeszcze jak to wytłumaczyć.. Mam nagrać filmik? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 06:23 |