![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Witam,
przyznam, że zabawa z Prototype mnie wciągnęła i chciałbym Wam pokazać moją inną pracę. http://phpworkstation.com/prototype/kategorie.html Jest to skrypt umożliwiający wybór kategorii w taki sposób w jaki wybiera się kategorie na allegro. Obsługuje nieograniczoną liczbę zagnieżdżeń. Docelowo tablica k ma być tworzona dynamicznie na podstawie bazy danych (Ajax niepotrzebnie spowolniłby skrypt). Proszę o opinie nt. skrypciku oraz pomoc w pewnym problemie. Mam problem z usuwaniem zbędnych selectów przy cofnięciu się w drzewie kategorii. Sądziłem, że użycie remove() będzie ok ale nie bardzo chce to działać. Tymczasowo więc dałem hide(). Wizualnie wygląda tak jak chciałem jednak elementy nadal siedzą w kodzie, a nie powinny. Gdyby ktoś znał rozwiązanie proszę o info.
Pozdrawiam: pion PS: zastanawiałem się czy nie dać tego do "Gotowe rozwiązania" gdyż jest to dość często poszukiwany skrypt, jednak na razie chciałbym poznać opinie na jego temat. PS2: teraz zauważyłem, że pod IE skrypt nie działa :/ Opera i FireFox śmigają. Ten post edytował phpion.com 22.11.2007, 21:00:25 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 167 Pomógł: 1 Dołączył: 22.08.2006 Skąd: universe Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, wpłynie na wszystkie następne. Zobacz na przykładzie w podanym przeze mnie linku. Wybierasz kolejno: - Kategoria 1 - Kategoria 1 2 - Kategoria 1 2 1 po czym chcesz zmienić Kategorię 1 na Kategorię 2. Następuje usunięcie (a konkretnie ukrycie :/) selectów powyżej danego poziomu zagnieżdżenia i pojawiaja się select dla Kategorii 2 (zawierający 1 pozycję Kategoria 2 1). Tak ale jesli bedzie wiecej w głąb kategorii ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 23:35 |