![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej!
na wstepie od razu zaznacze ze nie lubie js i tylko sytuacje krytyczne zmuszja mnie do jego uzywania;) i to moze moje ogolne zniechecenie powoduje ze zazwyczaj z najprostyszymi rzeczami w js mam problem. bo akurat to co mi teraz nie wychodzi, to banal.. w skrocie-mam 2 skrypty php. w jednym(glownym,niech bedzie parent) wyswietla sie jakas tabelka, jak klikne na nazwe ktorejs z pozycji to otwiera mi sie drugie okno ze szczegolami tej pozycji (child) jak mi sie otworzy to drugie okno , czyli childWindow ('plik2.php') to mam tam rozne szczegoly oraz pewien przycisk. i teraz jak klikne ten przycisk to chce zeby mi sie parentWindow odswiezyl. probowalam tak:
oczywiscie nie dziala;) bede wdzieczna za wszelkie sugestie!:) Pzdr! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 366 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej!
projekt faktycznie nie moze byc absolutnie udostepniony na zewnatrz, gdyz jest to system dla firmy, dane sa tajne itd. ale opisze wsjo najdokladniej jak sie da. wiec: uzytkownik loguje sie do systemu, po logowaniu przechodzi na strone index.php. ta strona wyswietla rozne menu w zaleznosci od jakis tam warunkow i na koncu wywolywana jest tam fkcja: pokaz_pozycje(). fkcja ta miesci sie w rzeczywistosci w pliku funkcje.php, a w index.php jest tylko wywolana:
przejdzmy teraz do tej fkcji. wiec jej zadaniem jest pobranie jakis tam danych, wyswietla je w formie tabelarycznej. i teraz jak klikniemy na nazwe pozycji, otwiera sie okno ze szczegolami (to co chcialam zrobic by bylo child). wyglada to w uproszcozny sposob mniej wiecej tak:
dobra, uzytkownik klika na nazwe pozycji, otwiera mu sie jakies okienko, tam oglada sobie szczegoly. aha, otwiera sie ta strona 'druga_strona.php', jak na zlosc w niej tez sa jakies menu, naglowki etc, a na dole wywolana jest kolejna fkcja (tez z pliku funkcje.php) :
no i dopiero ta fkcja pokazuje te szczegoly. w tych szczegolach jest cos takiego, ze mozna pozycje przeniesc do archiwum (jak sie kliknie na odpowiedni przycisk) i spoko dziala mi to ladnie. tylko ze caly czas na stronie glownej, gdzie jest ta tabelka glowna , ta pozycja istnieje. a chodzi o to by zniknela, czyli wystarczy by jeszcze raz wywolala sie fkcja pokaz_pozycje(), a tym samym strona index.php sie przeladowala.. tak jak probowalam (bez efektu) zrobic to, wyglada tak:
wlasnie dlatego sie pytalam czy w tym reload('') nie wpisac jakiegos adresu.. bo plikow kilka, z nich wywolywane fkcje ktore sa jeszcze gdzie indziej.. chodzi mi o to, by na przycisnienicie 'zakoncz' przeladowala sie strona ktorej adres podam.. lol. mam nadz ze cos z tego skumales... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 23:12 |