![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mamy takie cos
$a="$cos==1" if ($a) ... i mi zalezy aby if NIE sprawdzal wartosci $a ale aby wpisac w miejsce $a jej tekst... (generuje mi sie tresc if'a automatycznie, ale nie wiem jak go [sorka za takie wyrazenie] "zaincludowac" jako tresc warunku - aby warunek wyszedl if ($cos==1)... ) Dziekuje za kazda odp. ps. morduje sie z tym od wczoraj od 22.. i nie wiem (jestem poczatkujacym w php) Ten post edytował exodus.mc 23.11.2007, 09:13:05 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Używaj lepszego bbCode do pisania postów, będą bardziej czytelne i ludzie chętniej będą Ci odpowiadać
1. Być może, źle zrozumiałem, ale ten kod ma być wykonywany po stronie przeglądarki? Czyli jeśli pola są puste to pobieranie z bazy? Niestety tak się nie da. 2. Jeśli jednak jest to wykonywane po stronie PHP nie trzeba joinować i sprawdzać warunek, lepiej jest zrobić tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 00:39 |