Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [js] parent.window.reload
misty

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

hej!
na wstepie od razu zaznacze ze nie lubie js i tylko sytuacje krytyczne zmuszja mnie do jego uzywania;) i to moze moje ogolne zniechecenie powoduje ze zazwyczaj z najprostyszymi rzeczami w js mam problem.
bo akurat to co mi teraz nie wychodzi, to banal..
w skrocie-mam 2 skrypty php. w jednym(glownym,niech bedzie parent) wyswietla sie jakas tabelka, jak klikne na nazwe ktorejs z pozycji to otwiera mi sie drugie okno ze szczegolami tej pozycji (child)
  1. <td><a href='#' onClick=\"childWindow=open('plik2.php');\">

jak mi sie otworzy to drugie okno , czyli childWindow ('plik2.php') to mam tam rozne szczegoly oraz pewien przycisk. i teraz jak klikne ten przycisk to chce zeby mi sie parentWindow odswiezyl.
probowalam tak:
  1. <input type='submit' name='przycisk' value='Przycisk' onClick=\"parent.window.location.reload('plik1.php');\">

oczywiscie nie dziala;)
bede wdzieczna za wszelkie sugestie!:)
Pzdr!
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
misty

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

hm, wybacz ale akurat zanim zadam jakiekolwiek pytanie na forum-najpierw szukam na googlach, a pozniej podobnych tematow na forum. to Ci mi podales to znalazlam juz sama dawno temu. tylko mi nie dziala. stad ten watek.
powaznie, przejrzalam juz troche przykladow. zastanawiam sie czy to nie przez to jak ja mam skrypty napisane. bo w skrocie wyglada to tak:
plik1.php - w nim jest wywolana funkcja (wywolana jest z zupelnie innego pliku) i akurat ona wyswietla moja tabele i otwiera to okno child.
plik2.php-moje okno child, w ktorym jak klikne na przycisk to ma sie odswiezyc 'plik1.php' (a nie plik z ktorego jest wywolana fkcja).
eh, nie wiem czy ja to jasno napisalam..

Ten post edytował misty 22.11.2007, 22:59:37
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 3.10.2025 - 17:02