![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 16.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zacząłem swoją przygodę z CI. Czy dobrze myślę?
chodzi mi o te funkcje _getNewMovies. Np mam pobrac z bazy 3, najnowsze filmy, 4 cytaty itp. Czy dobrym pomyslem jest robienie nowych funkcji nie widocznych dla URL'a? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 249 Pomógł: 30 Dołączył: 18.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego od razu jeden kontroler? Nie widzę sensu robienia funkcji takich jak Twoja niedostępnych z poziomu URL, a to z tego powodu, że zwyczajem w CI jest dodawanie na początku pliku:
Kod if (!defined('BASEPATH')) exit('No direct script access allowed'); .To rozwiązuje problemy z bezpośrednim dostępem do funkcji przez kogoś kto chce ją wywołać bezpośrednio. Ja bym to tak napisał:
i później odpowiednia funkcja w modelu Film_Model, który załadujesz albo w konstruktorze albo w funkcji index(). Polecam stronę http://code-igniter.pl - może nie ma jeszcze wielu postów, ale te z odnośniami do tutoriali po polsku są. Ten post edytował grzesiek_g 9.11.2007, 08:23:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 02:08 |