![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I nastala era nowego php.pl.
Po pierwsze: wczoraj i dzisiaj usilowalem sie zarejestrowac. Udalo sie dopiero dzisiaj i to dopiero przed chwilka. W zwiazku z tym pytanie do admina - w jakim celu udostepniacie userom 'niepelnowartosciaowa' witryne? ![]() Po drugie: zmiana serwera wedlug mnie nic nie dala, moze wszystko dziala szybciej od strony serwera WWW, ale lacza jakie ma wasz ISP pozostawiaja troszke do zyczenia (korzystam z chello, ktore ma dostep do wazniejszych i PRZYZWOITYCH lacz polskich i europejskich). Po trzecie: forum bazuje na procentowych ustawieniach szerokosci tabel, co powoduje denerwujacy efekt 'plywania' podczas dlugiego ladowania sie stron. Po czwarte: jezeli artykuly na nowym php.pl beda tak aktualne, w takiej ilosci i na takim poziomie, jak bylo do tej pory, to wroze wam szybki upadek. Wlozcie duzo pracy w zawartosc merytoryczna serwisu, a mniej w fajerwerki, ktore dzialaja na poczatkujacych internautow. To na razie tyle moich rad i spostrzezen. Jak cos jeszcze zauwaze, to napisze. PS Jako serwis o php nie powinniscie w przyszlosci popelniac takich bledow, jak udostepnianie niesprawnej aplikacji rejestracji uzytkownikow. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem wspoltworca php.pl, wiec na temat samego serwisu nie bede sie wypowiadal. Natomiast chcialbym napisac cos na ten temat:
Cytat Po drugie: zmiana serwera wedlug mnie nic nie dala, moze wszystko dziala szybciej od strony serwera WWW, ale lacza jakie ma wasz ISP pozostawiaja troszke do zyczenia (korzystam z chello, ktore ma dostep do wazniejszych i PRZYZWOITYCH lacz polskich i europejskich).
Serwis typu php.pl generuje bardzo duzy ruch na laczach. Sadze iz niewielu ISP zgodziloby sie na taki sponsoring. A koszta wykupienia odpowiedniego serwera sa duze. Wydaje mi sie, iz zapomniales, ze php.pl jest robione za free, nikt tam nikomu nie placi, jest to dla autorow wydaje mi sie swego rodzaju 'hobby'. A w takim razie nie masz prawa od nikogo niczego wymagac... Co do Chello...heh, ominmy ten temat :wink: -------------------- Pozdrawiam,
Piotr Drewnik || haiaw@crew.php.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:29 |