![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2007 Skąd: Zduńska Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moze jak nikt mi za bardzo nie pomogł w ostatnim moim temacie moze... teraz poradzicie chociarz jak zrobić najbanalniejszy system logowanie lecz by byl w miare bezpieczny tzn jak sie wyloguje i klikne pare razy wstecz to wracam znow do panelu kiedy belem zalogowany chodzi mi zeby taka sytuacja nie mogla zaistniec na zadnej przegladarce... (Problem z wstecz poruszylem juz wczesniej lecz jedna osoba odpisala i nie za bardzo mi to pomoglo...) Poradzcie... prosze...
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 96 Pomógł: 7 Dołączył: 24.01.2006 Skąd: lublin/wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
logowanie na sesjach w kilku krokach bez opisu dzialan na mysql czy co tam uzywasz:
1 logujesz sie -> jest ok: - nadajesz np.
2. na kazdej stronie ktora ma byc chroniona sesja sprawdzasz sobie wartość
3. wylogowanie np:
i przekierowujesz do formularza przydatnym jest zeby zrobic zabezpieczenie przed bezczynnoscia usera, bo sesja wygasnie tylko wtedy gdy sie wylogujesz... czyli podczas pierwszego zalogowania nadajesz np.
a wracajac do pkt. 2 robisz wtedy np:
jesli cie nie interesuje powiadomienia usera dlaczego zostal wylogowany i nie ma wiecej dostepu do danych chronionych haslem to polacz all w calosc:
pisane z palca wiec pewnie zawiera literowki, jakies braki etc..zwlaszcza ze jest 2 w nocy :S to nie jest idealna metoda, ale jak dla mnie skuteczna :E ktos to moze skrytykowac ale masz okrojony schemat dzialania sesji by dem :S edit: nie zapomnij ze kada strona chroniona sesja musi miec na poczatku
pozdrawiam i mam nadzieje ze wg. mojego aktualnego toku myslenia i analizowania (padam na nos) dobrze zrozumialem o co pytales odnosnie sesji... mam nadzieje ze pomoglem chociaz w jednej malej rzeczy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) edit2: cos przegladalem twoje posty i z tego co zrozumialem gosciu po kliknieciu wstecz nie moze byc zalogowany... no to masz :S Ten post edytował dem 7.11.2007, 02:18:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 18:10 |