![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
jako, że nie mogę zabezpieczać danych odbieranych z formularza w sposób "normalny" tj. funkcjami typu htmlspecialchars. Moje pytanie brzmi: Jakie muszę znaczniki zabezpieczać oprócz <script....>....</script> oraz <? ...... ?>
(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) Ten post edytował firex 7.11.2007, 09:21:01 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 0 Dołączył: 11.09.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Cytat Chcesz wykopać wszystkie tagi poza <script> i <? ?>? odwrotnie. Robię skrypt do generowania formularzy. Przykładowo wpiszę w specjalne pole {memo=super} i utworzy się <textarea name="super"></textarea> (w podglądzie). ale oprócz specjalnych znaczników, zdefiniowanych przeze mnie chcę dać też możliwość używania HTMLa. Moim pytaniem jest jakie znaczniki HTMLa powinienem zablokować (usuwać), inaczej mówiąc jakie znaczniki są stwarzają potencjalne zagrożenie dla strony? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 04:57 |