![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2006 Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jestem początkujący w OOP i mam kilka wątpliwości i pytan w związku z klasami. Napisałem przykładową klasę (właściwie jej część):
Większość zastanawiających mnie rzeczy zamieściłem w komentarzach w kodzie, byłbym wdzieczny, gdyby ktoś rozwiał moje wątpliwości... Chciałbym się dowiedzieć, czy mój tk rozumowania OOP jest prawidłowy? Czy można ten fargment klasy jakoś zoptymalizować? Z góry dziękuję, za wszelkie sugestie... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 101 Pomógł: 11 Dołączył: 2.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
// umieścić funkcje pobierania w odzielnej fukncji, czy lepiej dodać do konstruktora? nie funkcje tylko metody ani tu ani tu drogi Winetou tylko w osobnej klasie
W powyższych klasach metody z zapytaniami do bazy w klasie Artykuly
// czy mogę w tym miejscu utowrzyć egzemplarz tej klasy? Powinieneś raczej poczytać co to private, public ... no i oczywiście singleton ! Jeśli chcesz to robić (tworzyć obiekt klasy w jej wnętrzu) to zobacz klasę user pod tym adresem - http://artykuly.zyxist.com/czytaj.php/wlasny_mechanizm_sesji |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 20:26 |