![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 0 Dołączył: 1.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam skrypt, który uploaduje mi pliki na serwer. Chciałbym, żeby pliki były zapisywane w głównym katalogu na serwerze (tam, gdzie plik index.php), lecz nie wiem czy to jest bezpieczne, gdyż muszę mu nadać atrybut 777, a jeśli zmienię na 750 (takie mam domyślne), to wtedy funkcja nie działa. I teraz, czy to jest bezpieczne, czy raczej tak się nie powinno robić (chodzi o zmienianie atrybutów na 777)(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) ? Proszę o odp. lub jakieś rady jak ewentualnie zmodyfikować tą funkcję, żeby zapisywała pliki w folderze z atrybutem 750. ewentualnie będę wdzięczny za jakiś inny sposób rozwiązania tego problemu. Tu jest kod pliku upload.php
Pozdrawiam. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie jest to bezpieczne. zrób podkatalog serwisu i tam nadaj uprawnienia do uploadu. jeśli koniecznie potrzebujesz tych plików tam gdzie index.php (ścieżki ci nie działają czy co?), to po uploadzie przenoś je tam skryptem po stronie serwera...
Ten post edytował nevt 30.10.2007, 16:55:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 22:21 |