Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> licencja windows
trucksweb

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

wszyscy macie naklejone klucze licencyjne na obudowach komputerow- ja tez tak mam.
Niestety plyta glowna wysiadla i musialem zmienic caly komputer- przenioslem tylko dysk i karty.
Mam nowa obudowe bez naklejki licencyjnej, a stara jakos trudno oderwac.

co mam zrobic w tym wypadku ? przeciez nie kupie nowej licencji bo to juz glupota bedzie.
Dodam, ze komputer firmowy wiec naklejka jaknajbardziej wskazana.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
trucksweb

-----

ale co mi po kodzie- gdzie go wkleje ?- musialbym reinstalowac windows albo szykac jakiegos softu do zmiany klucza- potrzebowalbym raczej naklejke, bo jak udowodnie ludziom ze skarbowki jak przyjda na kontrole ze klucz dostalem do pani przez tel ?
+Quote Post
sztosz

-----

Cytat(trucksweb @ 28.10.2007, 12:32:15 ) *
ale co mi po kodzie- gdzie go wkleje ?- musialbym reinstalowac windows albo szykac jakiegos softu do zmiany klucza

Zmianę klucza umożliwia aplikacja będąca integralna część Windowsa XP, ta sama która służy do aktywacji Windowsa.

OEM jest przypisany do komputera. Teoretycznie jeżeli wymieniasz komputer kupujesz nowego windowsa. Praktycznie i licencja i przepisy są tak zamotane, że nie wiadomo czy wymieniając np. RAM masz już nowy komputer czy nie. Tak samo ze spaloną MOBO czy procesorem. Dzwoń do M$ i motaj, dostaniesz nowy klucz to się nie bój, ale nalepkę zachowaj. Teoretycznie prawo polskie opiera się na domniemaniu niewinności, praktycznie na bandzie niedouczonych, straszących debili :|
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 5.10.2025 - 23:18