![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wszyscy macie naklejone klucze licencyjne na obudowach komputerow- ja tez tak mam.
Niestety plyta glowna wysiadla i musialem zmienic caly komputer- przenioslem tylko dysk i karty. Mam nowa obudowe bez naklejki licencyjnej, a stara jakos trudno oderwac. co mam zrobic w tym wypadku ? przeciez nie kupie nowej licencji bo to juz glupota bedzie. Dodam, ze komputer firmowy wiec naklejka jaknajbardziej wskazana. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale co mi po kodzie- gdzie go wkleje ?- musialbym reinstalowac windows albo szykac jakiegos softu do zmiany klucza- potrzebowalbym raczej naklejke, bo jak udowodnie ludziom ze skarbowki jak przyjda na kontrole ze klucz dostalem do pani przez tel ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale co mi po kodzie- gdzie go wkleje ?- musialbym reinstalowac windows albo szykac jakiegos softu do zmiany klucza Zmianę klucza umożliwia aplikacja będąca integralna część Windowsa XP, ta sama która służy do aktywacji Windowsa. OEM jest przypisany do komputera. Teoretycznie jeżeli wymieniasz komputer kupujesz nowego windowsa. Praktycznie i licencja i przepisy są tak zamotane, że nie wiadomo czy wymieniając np. RAM masz już nowy komputer czy nie. Tak samo ze spaloną MOBO czy procesorem. Dzwoń do M$ i motaj, dostaniesz nowy klucz to się nie bój, ale nalepkę zachowaj. Teoretycznie prawo polskie opiera się na domniemaniu niewinności, praktycznie na bandzie niedouczonych, straszących debili :| |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 23:18 |