![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2003 Skąd: Ow/Pn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Musze napisać stronę w 3 językach, i według mnie nie ma sensu pisania 3 wersji plików jak można wszystko zrobić w 1 pliku... Chciałem się dowiedzieć czy macie jakieś sprawdzone rozwiązania pisana własnej biblioteki. Myślę żeby zbudować jedną tablice którą w zależności od języka wypełniam odpowiednimi wartościami. Języki w moim systemie będą wciągane po zmiennej _GET, może ktoś ma lepsze rozwiązanie niż tablica i robi to np. na obiektach. Czekam na wasze pomysły jak się za to zabrać. pozdrawiam Tomek |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli mówimy o zawartości (artykuły, całe podstrony etc), to nie ma innej opcji jak przechowywanie odrębnych wpisów w bazie/osobnych plików. Jeżeli natomiast o "interfejsie" (podpisy, komunikaty etc) to chyba najprostszym i jednocześnie optymalnym rozwiązaniem jest includowanie odpowiedniego pliku językowego (które dla przejrzystości umieszczone są w jednym katalogu) w zależności od wybranego języka. A jak to w nich wygląda to już kwestia gustu. Może być tak:
albo:
Dla przejrzystości kodu chyba lepiej operować na stałych Ten post edytował drPayton 27.10.2007, 20:45:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 13:31 |