![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 23.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzie mam umieścic poniższe źródło azeby na ekranie wyswietlał mi się tekst:
<?php echo ("Oto przed Wami tekst stworzony przez PHP (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) "); ?> próbowałem stworzyc plik.htm w ktorym w sekcji body dołączałem instrukcje include "dodatek.php"; ale tekst nadal nie był wyświetlany. Ten post edytował welluser 24.10.2007, 11:09:22 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przez przeciągnięcie do okna przeglądarki nie uruchomisz. Tylko z pozycji serwera (po polskiemu mi to wyszło ;P )
Wersja niezupełnie prawdziwa, ale dla Ciebie wystarczająca (bez urazy): Żeby odpalić skrypt php, musisz podać jego adres URL na serwerze (np lokalnym: localhost), czyli musi być on umieszczony w obrębie document root'a serwera (domyślnie katalog htdocs). Nie uruchomisz go podając ścieżkę dostępu (co ma miejsce np w przypadku drag&drop na okno przeglądarki) Krasnal jest po to, żeby ludki które nie mają ochoty uczyć się konfiguracji serwera a jedynie mieć możliwość uruchamiania skryptów PHP nie zadawali stosu pytań na forach, tylko odpalili jeden plik exe i po kilku minutach mieli gotowy (teoretycznie) serwer apache +php +mysql +inne bzdety Ten post edytował drPayton 25.10.2007, 20:35:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 13:13 |