![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 0 Dołączył: 16.03.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gratuluję wyborcom PO w szczególności:
1) przedsiębiorcom, którzy nie zostawili państwa na pastwę losu i nadal będą płacić podatek dochodowy i wyższy VAT 2) emerytom i rencistom za ich zrozumienie dla państwa i poparcie dla podatku od emerytur i rent 3) widzom TVP, którzy w tych trudnych chwilach nie zapomnieli o publicznej telewizji i sumienie będą płacić abonament RTV 4) wyborcom, którzy prawie jednomyślnie opowiedzieli się za utrzymaniem subwencji dla partii 5) podatnikom, którzy popierają inicjatywę państwa "30% dla Ciebie, a reszta na bezpłatną opiekę medyczną" 6) importerom za ich wytrwałość i utrzymanie ceł 7) wolnościowcom za ich wkład i wsparcie dla urzędników, aby im pomysłów nie zabrakło w umilaniu życia obywatelom 8) zwolennikom koncesji i zezwoleń - urzędnicy będą wam wdzięczni 9) pracownikom najemnym za ich głos dla inicjatywy "pracodawca to krwiopijca" i utrzymaniu sprawiedliwych (wysokich) kosztów pracy 10) oraz wszystkim tym, o których zapomniałem wspomnieć gratuluję przyłożyliście się do budowania nowej socjalistycznej RP! zmieniła się skórka, ale engine nadal ten sam... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kyob przykład Estonii to jest właśnie demagogia. W Estonii, żyje mniej ludzi niż w Warszawie. Zdecydowana większość to mieszkańcy miast (prawie połowa w samej stolicy). Porównywanie reform z takiego kraju do Polski jest... śmieszne.
Przy takiej wielkości populacji + takiej urbanizacji, wystarczy, że wejdzie kilku większych inwestorów i kraj zmienia się nie do poznania. Faktycznie wystarczy obniżyć podatki zachęcić kilka firm do zainwestowania i przepis na sukces gotowy. Problem w tym, że Estonia nie ma 90% problemów, z którymi borykałaby się Polska. W programowaniu mogłoby to wyglądać mniej więcej tak: Cytat Freelancer rozmawia z pracownikiem Allegro. Słuchaj stary wczoraj posiedziałem w nocy i zoptymalizowałem kod moje aplikacji tak, że działa 3 razy szybciej. Pozakładełem trochę indeksów, pousuwałem trochę zbędnego kodu... i wszystko śmiga. A wy w tym allegro to się bawicie z tym kodem 3 miesiące i zyskujecie marne 5-10%. Mówię wam weźcie mnie do zespołu a pokażę wam moje metody. Przeczytaj program UPR i zastanów się jeszcze raz czy opiera się na logicznych założeniach - bo moim zdaniem to jest podejście "życzeniowe". "Sprywatyzujemy i nagle pojawi się 50% więcje pieniędzy" - ogólnie jest to prawda, tylko nie stanie się to od razu i tak na prawdę nikt, nie wie ile wiecej tych pieniędzy będzie, więc opieranie strategii na takich domysłach świadczy bardzo źle o ekonomistach UPR. Na koniec - nie mówię, że inne partię nie rzucają takich sloganów, ale my tu na forum wiemy, że to taka kiełbasa wyborcza, a ty zdaje się tego nie widzisz i próbujesz nas przekonać, że UPR jak mówi tak zrobi. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 01:12 |