![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 4 Dołączył: 9.10.2007 Skąd: Morąg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam dwie ramki na stronie menu i main. Jak zrobić by po kliknięciu na odsyłacz na jednej z ramek ładowały sie strony do obydwu ramek.Uzyłem java script: Kod <a href="javascript:void(0)" onclick="parent.menu.location.href = 'logout.php'; parent.home.location.href = 'home.php';return false">LOGOUT</a> ale niestety nie działa. Odświeża mi się tylko pierwsza ramka. Za wszelka pomoc z gory dziekuje. pozdrawiam |
|
|
![]() |
-andchaos- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ja zrobiłem cos takiego i działa bez problemu na mojej starej stronce www.andchaos.glt.pl
Kod <A HREF="javascript:void(null)" onclick="parent.menu.location.href = 'ffseries_pliki/ff1/menu.html'; parent.main.location.href = 'ffseries_pliki/ff1/main.html'; return false"><i>Final Fantasy 1</i></A><br> Gdzie: parent.main.location.href = 'ffseries_pliki/ff1/main.html' - tutaj main jest nazwą ramki w której ma się otwożyć strona, tą komedę można użyć wielokrotnie i otwierać strony do więcej niż dwóch ramek. wadą jest że ramki niby jednocześnie się otwierają ale jak klikniesz na wstecz to widać że jednak sie otwierają jedna po drugiej, no chyba że przejdziesz zamiast ramek na tabele i bedziesz wstawiał stronki instrukcją PHP Insert(). |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 03:55 |