![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepisałem z mądrej książki dwa pliki:
1. login.php
2. login_form.inc W bazie danych utworzyłem tabelę users z trzema kolumnami: - id - username - password Gdy klikam na Zweryfikuj mnie, pola są czyszczone i nic się nie dzieje. Co jest źle? Ten post edytował yahreck 14.10.2007, 15:11:57 -------------------- Człowiek uczy się całe życie, ale i tak głupim umrze.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 12.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie mysql_numrows tylko [manual\]http://pl2.php.net/manual/pl/function.mysql-num-rows.php\[/manual\] Dziękuję bardzo za zauważenie tej literówki, moja przeoczenie, ale niestety nie pomogło. Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole Z miłą chęcią. Tylko jak go teraz zmienić? hehe ale się zapędziłeś ![]() Najlepiej uczyć się na przykładach. -------------------- Człowiek uczy się całe życie, ale i tak głupim umrze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 492 Pomógł: 33 Dołączył: 16.08.2007 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jakby Wam była potrzebna wiedza, to mysql_numrows() jest aliasem mysql_num_rows() i działa tak samo. Więc nie miało prawa pomóc.
Pierwszym, co mi się rzuciło w oczy, jest stosowanie krótkich nazw zmiennych ($password zamiast $_POST['password']). Przy wyłączonym register_globals to nie będzie działać. Jeśli nie o to chodzi, to chyba nie wiem, albo niedostatecznie dokładnie przejrzałem kod. 2. No jasne, ja też ucząc się, przepisywałem książki. Uważam to za zdecydowanie najlepszy sposób, bo nie trzeba wkuwać niczego na pamięć - wszystko widać w praktyce. 3. Nazwę tematu możesz zmienic, edytując pierwszego posta ![]() 4. Ale śmietnik w temacie. Takie talenty się wypowiadają na forum o php, że aż strach myśleć. A nieraz mi sie wydaje, że to ja jestem słaby, cienki, głupi i niedouczony... Ten post edytował Hazel 14.10.2007, 13:16:32 -------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 16:55 |