![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 4 Dołączył: 22.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pojawiła się pierwsza wersja beta nowego produktu firmy Zend pod nazwą "Zend Studio for Eclipse".
Więcej na oficjalnej stronie projektu: http://www.zend.com/products/zend_studio/eclipse |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Wczoraj ściągnąłem i zainstalowałem i muszę przyznać, że Zend, jak to ma w zwyczaju, odwalił kawał dobrej roboty. W zasadzie klient będzie płacił za PDT Eclipse 3.3 z kilkoma przeróbkami, ale to właśnie za te przeróbki warto zapłacić.
Oto co udało mi się sprawdzić w ciągu godziny: - edytor WYSIWYG dla plików HTML, - wsparcie dla FTP (nadal ubogie, ale jest), - możliwość tworzenia plików PHP Class i PHP Interface. Dzięki wizardowi, podstawowe metody zostaną dodane automatycznie, podobnie jak dołączenia plików, dziedziczenie, itp, - możliwość generowania dokumentacji PHPDoc podczas tworzenia nowej klasy/interface-u, - wydaje mi się, że debuger się poprawił (nie używałem go zbyt często w Eclipsie, więc nie mam porównania), - możliwość rozszerzania o pluginy dostępne dla Eclipse, - integracja z Zend Framework (możliwość tworzenia plików typu ZendController, ZendModel, itd). Zapowiada się na bardzo dobre narzędzie. Jeśli Zend się postara i doda porządnego klienta FTP, wówczas będzie to godny następca Zend Studio. Nie wiem tylko ile będzie kosztował. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 17:01 |