![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie kłopot ze ten skrypt hodzi dodaje do bazy ale ona zawsze dodaje jak odświezy strone a ja che jak nacisnie przycisk dodaj
proszę o pomoc Kod <?php //function pol_mysql() { //ustawiamy teraz dane naszej bazy $db_host = 'localhost'; $db_user = 'test'; $db_pass = 'test'; $db_name = 'gg'; //ustawiamy polączenie z bazą danych $lacz = mysql_pconnect($db_host, $db_user, $db_pass); if(!$lacz) { echo "Wystąpił błąd: Połączenie z bazą nie powiodło się."; exit; } //wybieramy bazę if(!@mysql_select_db($db_name, $lacz)) { echo '<b>Baza danych chwilowo niedostepna. Przepraszamy.</b>'; exit; } $bleee=mysql_query("SELECT * FROM opis1 ") or die ("vbgcgfbcvbhcb"); echo(" <html> <DIV> <TABLE BORDER=2> "); while($wiersz = mysql_fetch_array($bleee)) { echo(" <TR> <TD width=50><FONT Face=arial SIZE=\"3\" COLOR=\"\">"); print $wiersz['log']." "; echo("</TD> <TD width=500><FONT Face=arial SIZE=\"3\" COLOR=\"\">"); print $wiersz['opis']." "; echo(" </TD> <TD width=100><FONT Face=arial SIZE=\"3\" COLOR=\"\">"); print $wiersz['data']." "; echo" </TD> </TR> "; }echo" </TABLE></font></DIV> "; } echo(" <form method=get> Opis: </br><textarea name=opis rows=\"1\" cols=\"66\"></textarea> <input TYPE=SUBMIT type=\"bleee\" value=\"Dodaj\"> </form>"); $czas = date("Y-m-j G:i:s"); $opis1 = 0; IF($opis && $czas) $query = "INSERT INTO `opis1` (`id`, `opis`, `data`, `log`) VALUES ('', '$opis', '$czas', 'logi')"; $bleee=mysql_query($query); exit; echo'<html>'; ?> Moze mi ktoś powie jak to zrobić zeby nie dodawało zawsze jak odswieze strone i dodaje to samo
Powód edycji: dodalem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Masz zrobic dodanie rekordu przed jego wyswietleniem. Ty to pisales? Wiesz gdzie masz kod odpowiadajacy za wyswietlenie? Wiesz gdzie masz kod odpowiadajacy za dodanie? To teraz zrob tak, by najpierw sie wykonalo dodanie a potem wyswietlenie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 02:12 |