![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam takie tabele (IMG:http://bmsource.nazwa.pl/jj/smieci/help.jpg) Chciałbym pobrać nazwe producenta z tabeli stop i start dla produktu nr 1 To zapytanie wyciaga nazwę producenta z tabeli start
a jak pobrać jeszcze z tabeli stop? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 8 Dołączył: 14.03.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mike mi chodzi o cos takiego
PRODUKT id| producent_1 | producent_2 | kryterium_1 | kryterium_2 cena przy takiej zmianie ------------------------------------------------------------------------------------------------ 1| opel | nissan | xxx | sss | 5000 zł 2| audi | bmw | qqq | ddd | 1 0000 zł Musze mieć w jednym wierszu producent_1 (to co mam teraz) i producent_2 (na co chce zmienić) Przychodzi koleś do mnie mówi: "chce zmienić opla na nissana" . Szukam producent_1 = opel producent_2 = nissan mowie mu "to bedzie kosztować 5000 zł." Przy twojej strukturze nie jestem w stanie stwierdzić z jakiego produktu chce przyejsc na jaki. Tutaj jeden słownik producent musi być przypisany 2 razy do tabeli PRODUKT. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 08:10 |