![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 234 Pomógł: 1 Dołączył: 29.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Co zrobić,żeby modyfikować strony bezpośrednio na serwerze, otwieram sobie stronę php a po wciśnięciu ctrl-s zapisuje mi ją na ftpie ? Próbowałem coś działać z Site Explorerem, zainstalowałem WebDev'a. Ale nie wiem jak zrobić,żeby bezpośrednio z serwera edytować stronę? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 0 Dołączył: 31.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Widze że jednak ciężko jest pracować zdalnie z Eclipse. ... A szkoda, bo edytor zrobił na mnie dobre wrażenie na początku, ale na zrobienie czegokolwiek niestandardowego marnuje znacznie wiecej czasu niż powinienem...
1) wtyczka aptana jest nieprzydatna jak dla mnie. Jeżeli chciałbym skorzystać z innego edytora, to zainstalowałbym np. PSPada i nie bawilbym sie z eclipse... wlasnie dlatego chce uzywac eclipse zeby miec to podpowiadanie kodu... 2) WebDav to podobno badziew ... nie wiem, ale jak probowalem go zuywalem to byla jakas opcja eksport, import, za kazdym razem musialem zmieniony pliczek eksportowac ... sredni zysk czasu/wygoda 3) TM - sciagnalem, zainstalowalem. Eclipse nie zmienil sie wogole ... Nie widze zadnej mozliwosci edycji plikow na serwerze. Praktycznie zero wsparcia w internecie. caly dzien probowalem to uruchomic, nie udalo mi sie. Stanalem na: Show view -> Remote system. mam okienko jakichs zdalnych polaczen, zadnego ftp, jakies pytanie o platforme (linux/unix/windows/...) Jakis shel i teams .... a zwyklego edytowania plikow przez ftp jak nie bylo tak nie ma :/ Reasumujac, najprawdopodobniej moja przygoda z eclipse zakonczy się tylko zmarnowaniem masy czasu i nerwów. A to przez: Kompletniy brak czytelności konfiguracji. Instalacja wtycznek powolna, z roznych serwerow, z tym ze trzeba wiedziec co na jaki m serwerze jest. Brak jakiegoś uporządkowania... Zero przejzystości i prostoty. Wszystko jest zawalone masą niepotrzebnych mi opcji, a tych najbardziej podstawowych praktycznie brak Brak porządnego wsparcia dla pracy bezpośrednio na serwerze. Wiele edytorków pisanych przez jednego człowieka bije pod tym wzgledem eclipse na glowe prostota i funkcjonalnoscia. Brak porzadnej dokumentacji, opisu funkcji. Jedyne co znajduje w googlu to oficjalna strona na ktorej jest sucha teoria i fora internetowe ... O pomocy, opisach w języku polskim już nie wspomnę |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 08:40 |