![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 1 Dołączył: 29.07.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Po przeczytaniu notki na blogu Splatch'a doszedłem do dziwnych wniosków odnośnie przyszłości php. Otóż również, chyba jak autor, za bardzo tej przyszłości nie widzę. Duża ilość programistów php migruje do Javy, mając dość "prostoty" php, która będąc dużym plusem dla początkujących, staje się przeszkodą dla zaawansowanych programistów.
Również moim zdaniem ZF nie przyniesie znaczących udogodnień. Dla mnie np. dużym ułatwieniem w szybkim tworzeniu systemów w php byłoby po prostu jakieś graficzne IDE do PRADO, coś na wzór C++ Buildera dla C++. Po prostu stawiamy kontrolkę, piszemy obsługę zdarzenia i nie martwimy się niczym innym - szybkie tworzenie aplikacji. Duża ilość komponentów pozwalała by zaoszczędzić masę czasu, a rola programisty ograniczyła by się do prawdziwego programowania, a nie odtwarzania podobnych fragmentów kodu. Co Wy o tym sądzicie? Ten post edytował intol 20.09.2006, 21:05:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@qqrq
Cytat wszędzie są byki (gdzieś kiedyś czytałem nawet, że w programach Open Source jest ich ponoć więcej, ale to może tylko plotka A ja słyszałem że w systemach operacyjnych jest więcej byków, niż w bazach danych... W każdym programie są błędy, ale często ważniejsze jest jak szybko są usuwane, a Microsoft ma błędy w IE nie załatane od 3 lat, ba i to nie jakieś pierdółki i o to właśnie podejście chodzi, nie o to że ma błędy. (choć ma ich zdecydowanie więcej niż inne oprogramowanie, ale to może być moje subiektywne odczucie). Co do PHP6 do ma wyjść na początku przyszłego roku, ale tak jak pisze Cysiaczek można już ściągać wersję developerską. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 16:39 |