![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż mam sobie metodę klasy Member:
Wywołuję ją w sposób następujący:
I co dostaję? Cytat Argument 1 passed to Member::findByKey() must be an instance of string, string given ... I gdzie tu logika? Dodam tylko, że analogiczna sytuacja dla typu array działa. Daję na Hydepark, bo nie jest to dla mnie problem nie do rozwiązania. Traktuję to raczej jako ciekawostkę. Jak ktoś uzna, że trzeba przenieść, niech przeniesie. Ten post edytował seaquest 20.09.2007, 23:49:02 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Do tego wymuszenie typu array jest dodane od 5.1 więc jeszcze bardziej komplikuje.
Co do logiki, to ja w nią powątpiewam przy PHP, bo tu nie zrobili czegoś do końca, ale np. jest rozszerzenie PECL do przeciążania operatorów, czemu jego by nie dodali do standardu, przecież to by było bardzo przydatne. Czy opieszałość z zakończeniem rozwoju poprzedniej wersji (chodzi o 4), czy za szybkie wprowadzenie 6, bo zmiany jak na zmianę głównego numerka nie są takie duże. Powinni całkowicie przebudować język, pozamykać wszystkie funkcje w obiekty, i parę innych rzeczy... ale to może moje zdanie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 16:08 |