Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Prezentacja, czyli co dobra prezentacja powinna mieć :)
TomASS

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam.

Jestem zmuszony do zrobienia i przedstawienia pewnej sprawy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Muszę posiłkować się prezentacją - czy ktoś ma jakieś wskazówki co powinno się robić a czego nie? (może być www). Czy ktoś widział jakieś fajne pomysły na/w prezentacji? Co najbardziej Was denerwuje w prezentacji/a co ciekawi (oprócz samego tematu).

Pozdrawiam.
Tomek.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
athabus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Ja jeszcze dodam od siebie - nie patrz na slajdy/nie czytaj ich - ty masz wiedzieć co na nich jest - ewentualnie masz je wyrukowane/podglądasz na laptopie. Zawsze mówisz twarzą do ludzi i utrzymujesz kontakt wzrokowy. Jeśli zaczniesz czytać z kartki/odwracać się tyłem, to niezależnie jak ciekawie będziesz opowiadał, stracisz kontakt u słuchaczy - kontakt wzrokowy to podstawa.
Z drugiej strony ważna jest też gestykulacja i ruchy. Nie "kolebocz" się na boki (takie przechodzenie z nogi na nagę). Możesz chodzić na ale umiarkowanie. Ruszaj ładnie rękami, często pokazuj na slajdach coś ręką (stojąc bokiem do sali, nigdy tyłem - robisz to tak jak pani na pogodzie).

Pozatym to to co powiedziano wcześniej. Mój promotor miał taką zasadę, że drukował sobie slajdy 1 na kartkę kładł je na ziemię i jeśli mógł komfortowo czytać to uznawał, że jest ok, jeśli nie to zwiększał czcionkę.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 23:06