![]() |
Tematy na forum Pro mogą zakładać jedynie moderatorzy. W otwartych tematach może pisać każdy, kto ma coś fachowego do powiedzenia. Wszystkie posty nie wnoszące nic do tematu będą natychmiast usuwane, a ich autorzy dostaną ostrzeżenie.
Jeśli uważasz, że jakiś temat jest warty dyskusji na tym forum, zgłoś go w temacie Propozycje.
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
W tym topicu proszę umieszczać propozycje nowych tematów, na które chcielibyście porozmawiać.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
@mike
Najlepiej wszystko (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Jeśli chodzi o samo działanie SPL nie mam z tym większego problemu, chociaż taki RecursiveDirectoryIterator spowodował, że się zawiesiłem przez chwilę. Najbardziej zależy mi na życiowych przykładach, porównaniu wydajności w stosunku do standardowych rozwiązań, itp. Inną kwestią, która wychodzi poza ramy tego wątku jest to, czy klasa Iterator może być użyta do "dużej" klasy, która oprócz iterowania po jakiejś kolekcji wykonuje inne operacje. Wiem, że działa, ale czy jest to poprawne?
Czy w takim przypadku iterowanie pętlą foreach nie będzie spowodowało większego obciążenia? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 16:29 |