![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam strone na serwerze, skrypt powinien dodawac zdjecia za pomoca funkcji copy()
<?[php:1:a9055322c8] if(($zdjecie) && ($zdjecie!="none")) { $nazwapliku="image/$name"; copy($zdjecie, $nazwapliku); $rozmiar=filesize($nazwapliku); } ?>[/php:1:a9055322c8] |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oki, czy ktos wie gdzie na serwerze znajduje sie uploadowany plik?
dodam rowniez ze inne funkcje operujace na plikach (rowniez tych znajdujacych sie juz na serwerze), rowniez nie dzialaja, tj. fopen(); fputs(); file(); przykladowy plik operujacy na tych funkcjach: <?[php:1:15af74480b] $open=("view.txt"); $tablica=@file($open); $iloscview=@count($tablica); $wartosc=@end($tablica); $datau=@date("U"); $data=@date("d.m.Y"); $rozbij=@explode("t", $wartosc); $ip=$REMOTE_ADDR; $otworz = @fopen("view.txt", "a"); $wpisz="rn$ipt$dataut$data"; if($ip!=$rozbij[0]) { @fputs($otworz, $wpisz); } if($ip==$rozbij[0] and $datau-$rozbij[1]>1800) { @fputs($otworz, $wpisz); } [/php:1:15af74480b]?> jest to prosty licznik odwiedzin wykorzystujacy plik txt. mojego autorstwa. Dadam ze na localhosci dziala bez zarzutow. Czy bez uzycia funkcji chmod() sie nie obedzie? gdzie ewentualnie mozna ja wkleic? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 19:17 |