![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Proszę. Dyskusja przeniesiona z http://forum.php.pl/index.php?showtopic=73...mp;#entry395093.
Czy licencja GPL jest komunistyczna? Czy ludzie wydający na jej warunkach oprogramowanie to komuniści (lub osoby z takimi ciągotami)? Może jedynie jest (ta licencja) przejawem wolności osobistej i gospodarczej? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja dorzucę jeszcze Eclipse'a (również IBM). Też popłuczyny?
Czytam ten wątek i (wybacz szczerość) musze stwierdzić ~no-name, że jestes niesamowitym Trolem. Prawie jak GPLowe trzynastki ze stajni Onetu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To ja dorzucę jeszcze Eclipse'a (również IBM). Poprawie. IBM sponsoruje Eclipse, nie jest twórcą tej platformy (choć nie jestem pewien, kto napisał SWT). Co do jej małych możliwości, słyszałeś kiedyś o oprogramowaniu Rational? Wiesz, na czym to środowisko bazuje?Teraz weźmy Suna znów. Oprócz swoich różnych dziwnych zapędów, sponsoruje też wiele nieswoich projektów, jak np. NetBeans. Ale rozumiem, że NetBeans to też jakieś nie warte nawet zainteresowania głupie środowisko... No i mój ulubione przykład, Google. Czy Google wg Ciebie to jakaś pomylona firemka o pomylonych ambicjach? No a teraz policzmy. Google Summer of Code, code.google.com, sponsorowanie niezliczonej ilości projektów. No i niektóre swoje rozwiązania wydają jako GPL (choć Google to troszkę inna bajka, bo wiele softu produkują dla siebie sami). @no-name: cały czas mam wrażenie, że próbujesz nam udowodnić, że F/OSS to zło tego świata a na dodatek nieudolne. Założyłem więc, że na pewno tak nie twierdzisz. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 08:44 |