![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuje zrobić system autoryzacji. Chciałem się was zapytać jakie są najlepsze sposoby, jak najlepiej się zabezpieczyć przed możliwymi włamami, gdzie i jak przetrzymywać dane ze taki i taki user jest zalogowany? Interesują mnie tylko najlepsze/najbezpieczniejsze rozwiązania. Liczę na waszą kreatywność. Pozdrawiam Chmura EDIT Dotychczas korzystałem z link dziś nie wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem... Ten post edytował b_chmura 11.09.2007, 19:15:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 190 Pomógł: 1 Dołączył: 20.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to juz zalezy od tego, czy korzystasz z tablicy $_SESSION, czy tez dane na temat sesji wolisz przechowywac w bazie danych.
Baza danych wymaga wiecej zachodu, ale daje wiecej mozliwosci. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No to juz zalezy od tego, czy korzystasz z tablicy $_SESSION, czy tez dane na temat sesji wolisz przechowywac w bazie danych. Baza danych wymaga wiecej zachodu, ale daje wiecej mozliwosci. Mylisz się, nie wymagają więcej zachodu session_set_save_handler" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual @b_chmura Bez sensu, uparłeś się na to hasło w sesji... a robisz prosto logowanie login+hash hasła w bazie -> tak -> w sesji ustawiamy zalogowany=1 i ip=... i porównujemy ip w sesji z tym z którego przychodzi żądanie. (oczywiście mowa tym jak zalogować użytkownika, nie o logowaniu kiedy, z jakiego adresu itp. itd.) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 05:11 |