![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 813 Pomógł: 34 Dołączył: 18.03.2007 Skąd: o stamtąd Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Potrzebuje zrobić system autoryzacji. Chciałem się was zapytać jakie są najlepsze sposoby, jak najlepiej się zabezpieczyć przed możliwymi włamami, gdzie i jak przetrzymywać dane ze taki i taki user jest zalogowany? Interesują mnie tylko najlepsze/najbezpieczniejsze rozwiązania. Liczę na waszą kreatywność. Pozdrawiam Chmura EDIT Dotychczas korzystałem z link dziś nie wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem... Ten post edytował b_chmura 11.09.2007, 19:15:40 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 793 Pomógł: 32 Dołączył: 23.11.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sesja ma dwa czasy życia, jeden pomiędzy odświeżeniami drugi od założenia. Więc sesja może się przeterminować np. po dniu nie ważne że ciągle odświeżasz.
Przypadek kiedy użytkownik wyleciał a ma aktywną sesje jest na tyle rzadki, że nie warto męczyć systemu ciągłym sprawdzaniem. Ale to wszystko już zależy od systemu który wymaga autoryzacji... bo można sprawdzać uprawnienia do danej akcji za każdym razem itp. itd. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 09:03 |