![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przypadkowo znalazłem taką opinię na ten temat. Co Wy o tym sądzicie?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 26.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj się z Tobą nie zgodzę. Po pierwsze analiza rynku to nie jest to samo co projektowanie systemów. Jaka analiza rynku? Czy ja coś o tym pisałem? Po drugie nie wyobrażam sobie, żeby osoba, która nie potrafi programować mogła cokolwiek zaprojektować czy też nadzorować projekt. A wyobrażasz sobie architekta, który ma dwie lewe ręce do murarki? Ja tak. Jednym z podstawowych założeń jest to że analityk definiuje CO ma być zrobione, a nie JAK. Mieszanie ról analityka i programisty nie prowadzi zwykle do niczego dobrego (oczywista sprzeczność interesów) wskaż mi ofertę pracy na podobne stanowisko, w której nie jest wymagana umiejętność programowania Google->"analityk systemowy" pierwsza, druga i trzecia oferta. I taka sama cała pierwsza strona wyników. To chyba kończy nasz mały spór. Kolejna sprawa, koncentruję się na inżynierii oprogramowania, co więcej jestem na takiej specjalności na studiach. Tym gorzej dla Ciebie, że nie znasz realiów rynku. No i mylisz pojęcia analizy systemowej z analizą rynku. To już mała kompromitacja. A poza tym jaki Twoim zdaniem kierunek studiów uczy inżynierii oprogramowania, nie ucząc przy tym programowania - podpowiem: na pewno nie informatyka. Toteż coraz więcej nie-informatyków się tym zajmuje. Prym wiodą absolwenci kierunków "mieszanych". Tak więc odpowiadam, chcę klepać, ponieważ nikt nie da mi pracy na wyższym stanowisku, jeżeli dobrze klepać nie będę umiała Jeśli będziesz aplikować na stanowisko analityka w dużej firmie to wierz mi- będzie to miało drugorzędne znaczenie. chcę klepać, ponieważ to lubię, a robienie tego dobrze daje mi bardzo duże doświadczenie. Szkoda że tylko w klepaniu (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Nigdy nie będzie tak, że amatorzy zajmą stanowiska profesjonalistów, tylko dlatego że są tani. Programowanie się zmienia W porównaniu do programistów sprzed 20 lat wszyscy obecni programiści są "wysokopoziomowymi" amatorami. Być może narzędzia RAD ostatecznie zatrą różnice między amatorami, a profesjonalistami. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 22:50 |