![]() |
![]() |
-plisek- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam,
moj problem moze wyda sie banalny, ale naprawde nie widze bledu i mam problem, mimo iż to same podstawy. otoż, mam dwa pliki -strona.html i text.php, gdzie zawartość strona.html - prosty formularz : na pozor wszystko powinno działać, jednakprzy probie uruchomienia, tzn przesłania metodą get jakiejs danej (textu), wyskakuje to: Notice: Undefined variable: dana in C:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\projects\text.php on line 3 powiedzcie, co jest nie tak?? pozdrawiam i dzieki za odp |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat trochę stary, ale mam nadzieje, że ktoś odpowie...
Tylko trzy pytania, ale jakże ważne (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) 1) Jaki skutki uboczne lub nieporządane działania może mieć sytuacja, w której nie użyjemy w php kodu <?php if(isset($_GET['dana'])) { echo $_GET['dana']; } ?> tylko na "chama" będziemy starali się wyciągnąc GET? 2) Zauważyłem, że gdy wstawimy przy GET znaczek małpki to Notatka się nie pojawia ( @$_GET['cos'] ), czy to dobry sposób? 3) Jaką mamy pewność, że gdy wstawimy na początku kodu php error_reporting(E_ALL ^ E_NOTICE); to na innych serwerach nam nie wywali błędów? Czy to również ignoruje .htaccess oraz php.ini? Ten post edytował Endzio 10.09.2007, 05:22:01 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 19:21 |