Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [Framework]Licencje na Frameworki
rasgan

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

w pracy dostałem zadanie: znajdz sobie framework do php5 w którym będziesz mógł pisać dowoli aplikacje, żebyśmy mogli je sprzedawać - nie dosłownie tak brzmiało, ale chodzi o to samo. Poszperałem, poszukałem i znalazłem:
- PRADO
- Zend Framework
- Symfony
Chciałem zapytać, z którego z nich mogę korzystać (pisać na nim strony i nie tylko strony) a później je sprzedawać? Jakie zasady muszę spełnić? Nie bardzo orientuję się w licencjach, ale z tego co wyczytałem to PRADO jest na licencji BSD więc mogę z nim robić co chcę pod warunkiem, że będzie gdzieś informacja w stylu Powered by PRADO (jako link do strony prado) ale nie umiem się doszukać informacji o Zend zaś licencji Symfony nie rozumiem w ogóle. Mozecie mi pomóc w rozwianiu tych kwestii? I który framework polecicie początkojącemu programiście?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
rasgan

Grupa: Zarejestrowani

-----

Panowie, chyba przesadzacie. Pisząc początkujący miałem na myśli taki stan znajomośći PHP by pisać w nim aplety, ale jeszcze nie tak wielki by napisać własnego frameworka. I właśnie dlatego kazano mi znaleźć frameworka, by nie tracić czasu na douczanie się i prace nad własnym tylko żeby wykorzystać gotowe rozwiązanie. Mój błąd, źle się wyraziłem.
+Quote Post
mike

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

Cytat(rasgan @ 4.09.2007, 20:55:43 ) *
Pisząc początkujący miałem na myśli taki stan znajomośći PHP by pisać w nim aplety, (...)
Stan wiedzy? Niewielki.
Aplety to się w Java pisze. Doucz się, poważnie radzę. Dopiero później weź sie za większe aplikacji i za frameworki.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.09.2025 - 02:33