![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dowcip poniżej:
Kod function test($a) { if ($a == 'hello') echo 'Hello, too!'; } test(0); Output: 'Hello, too!'. Co zresztą potwierdza moje mniemanie o PHP jako języku do zabawy. Co o tym myślicie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat To *jest* różnica! Zgadzam się. Moim zdaniem sytuacja wygląda tak: * z autoload da się żyć całkiem znośnie, ja właściwie używam include tylko w jednej funkcji w całym systemie i się już o to nie martwie * problemy się zaczynają jak chcesz się zintegrować z jakimś softem co ma własny autoload * rzeczywisty problem PHP to dla mnie brak pakietów i możliwości logicznej organizacji klas - u mnie zazwyczaj kończy się to śmietniskiem (w połączeniu z chęcią wykorzystania możliwości autoload) albo próbami własnej implementacji pakietów; jeszcze nie znalazłem dobrego rozwiązania na to - propozycje?Edit: A tak skoro już sobie rozmawiamy o językach to kolega mi podesłał takie coś. Może to pozwoli mi przynajmniej częściowo odpowiedzieć na pytanie postawione na tej stronie:The index can be used to check whether your programming skills are still up to date or to make a strategic decision about what programming language should be adopted when starting to build a new software system. Bo widzę, że rację miał mike (na PW), że skończy się to porównywaniem języków, bo nikogo nie zainteresował ten aspekt, który interesuje mnie: Cytat Spróbujmy oszacować zatem zakres możliwości języka skryptowego PHP - w kontekście mozliwości realizacji funkcjonalności biznesowych. Jak uważacie, w którym momencie kończy się sensowność użytkowania PHP? Może nie kończy się nigdy? ITD.
Ten post edytował l0co 4.09.2007, 08:54:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 16:22 |