![]() |
![]() |
-Greg0- |
![]()
|
Goście ![]() |
Więc próbowałem zrobić taki monitor konta bankowego dla kolegi który zbiera pieniądze na serwer.
miało by to wyglądać tak: Serwer na Shooters.pl 12slotów za miesiac. 1 slot: 3.50zł Stan konta: 0zł Koszt: 42zł Brakuje: 42zł Narzaie każda z osób powinna wpłacić: 5,25zł Do wpłaty się zobowiazali: - Wplacili: - Tu na dole pole zeby dodac chetnego i zeby dodac nick osoby ktora wplacila i ile wplacila i zeby wszystkie pieniadze zostaly przeliczone i wyswietlilo u gory stan konta ile brakuje oraz ile kazda osoba powinna wplacic(zaleznie ile sie zobowiazalo, 42zł przez ilosc osóB) z lista ludzi problemu nie mialem ale z tym przeliczaniem tak i prosiłbym o skrypt jak to zrobić lub naprowadzić, jestem praktycznie zielony w PHP |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 54 Dołączył: 31.08.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie wychodzi mi dalej to samo, czyli nic; wyświetlił mi się tylko nick testerek. Wogóle jak przypisuje jakąś wartość w pole wartość przy twporzeniu pola to potem jej przy edycji nie ma, a drugi rekord to już kompletnie nie wiem jak zrobić a ten testerek wyskoczył chyba tylko dlatego że dałem u góry dodaj i to tam wpisałem, ogólnie nie ogarniam phpMyAdmin.
Edit: Ok pojąłem że trzeba po utworzeniu pola dodać jeszcze rekordy więc zrobiłem i dodało ale wyskoczyły tez dwa błędy: Kod Serwer na Shooters.pl 12 slotów za miesišc. Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\Documents and Settings\Grego\Pulpit\WWW\serwer\SERWER\index.php on line 19 Warning: Division by zero in C:\Documents and Settings\Grego\Pulpit\WWW\serwer\SERWER\index.php on line 22 1 slot: 12 zł. Stan konta: 0 zł. Koszt: 42 zł. Brakuje: 42 zł. Narazie każda z osób powinna wpłacić: ilosc_wplaty_osoby Zobowišzali się do zapłaty: testerek tester Wpłacili: tester Czyżby zabrakło pola z ilością osób?? bo z tego wywnioskowałem szukając po liniach w pliku Linia 19 i 22:
i potem sie posypalo wszystko. Dobrze wnioskuje? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Ten post edytował Greg0 1.09.2007, 15:31:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:24 |