![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dowcip poniżej:
Kod function test($a) { if ($a == 'hello') echo 'Hello, too!'; } test(0); Output: 'Hello, too!'. Co zresztą potwierdza moje mniemanie o PHP jako języku do zabawy. Co o tym myślicie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2007 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Większe - oczywiście chodziło mi o złożoność architektoniczną. Chociaż "większe" może też się odnosić do skali użytkowania - przy przeskalowaniu aplikacji na kilka serwerów mógłbym pokusić się już o określenie "większe". Chociaż zależy jest co ta aplikacja ma robić - jak strzela selectami z tabelki to bym się zastanowił (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Cytat Zgadza sie, ale to tylko dlatego ze php jest bardzo latwo dostępny i jest masa hostingow na php. Niestety inne jezyki webowe nie mogą sie tym pochwalic. A skoro php jest dostepny dla kazdego to i dla tych "kiepskich". Co tu dużo gadać, zgadzam się. To jest właśnie siła a zarazem słabość tego języka. Siła - bo każdy może coś tu sklecić, słabość - bo jakość tych "skleceń" zazwyczaj pozostawia wiele do życzenia. Cytat Ale to nie powod by pisac ze php jest kiepski bo mozesz napisac tak i tak i bedzie cie to bawilo. Kiepski nie napisałem. Raczej zabawny. Gdyby był kiepski to bym w nim pewnie nie pisał, a gdyby był dobry to pewnie bym pisał wszystko. Chociaz... przechodziłem fascynację różnymi językami programowania i teraz myślę tak: najpierw zastanów się co chcesz zrobić, a później dobierz najlepsze narzędzie do tego. Istnieje cała wielka klasa problemów do których najlepszym rozwiązaniem jest PHP - dlatego go wybieram. Cytat Mnie np. w javie bawi (czytaj wnerwia) pare rzeczy Jestem zaciekawiony - proszę o przykłady. To właśnie miał być "dowcip programistyczny" więc niech będzie zabawnie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Jestem przekonany że każdy język ma swoje wady, java też - bez dwóch zdań |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 07:29 |