![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 2.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
mam maly problem poniewaz musze zliczyc ilosc komentarzy danego uzytkownika z 5 roznych tabel ... godzinne skladanie zapytan doprowadzaly wciaz do jednego rezultatu czyli 0 rezultatow ... eg: tab_1, tab_2, tab_3, tab_4, tab_5, tab_5 -> niestety taki uklad musi zostac
Z and dobrze dziala gdy w kazdej tabeli jest chociaz jeden wpis , z or niestety zawsze 0. Pozdrawiam Ten post edytował losv 31.08.2007, 12:59:58 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 5 Dołączył: 23.10.2006 Skąd: Gda?sk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak dla mnie zrobienie tego w sposob, ktory zaproponowales jest niemozliwe. Nawet jesli zapytanie sie wykona to wynik dostaniesz w takiej postaci (jako jeden wiersz):
id | id | id | id | id | mysql_num_rows da ci 1 i juz gubisz cztery komentarze. Wedlug mnie powinienes napisac funkcje w sql, ktora jako argument bedzie dostawala id uzytkownika, policzy ilosc komentarzy w kazdej tablicy oddzielnie, zsumuje a nastepnie ladnie zwroci wynik. a ty w php-ie napiszesz tylko $sql = "select funkcja(".$user.");"; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 16:57 |