![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 1.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Za rok idę do liceum. Mam pytanie: co trzeba umieć, żeby iść na profil: informatyka? Co jest na takim profilu przerabiane? Z góry dzięki za odpowiedzi.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
matma to podstawa dla informatyka, dobre uczelnie honorują dodatkowo fizykę, no i angielski. W kontekście matury oczywiście poziom rozszerzony, ale już trochę takich wywodów było na tym forum, więc szkoda się powtarzać.
ja powiem tylko że patrząc na program kierunku informatycznego to porażka jest w większości przypadków. gdy ja miałem HTMLa to po przedstawieniu podstawowych znaczników babka stwierdziła: "no to teraz weźniemy się za formatowanie tekstów na stronie" i zaczęła tłumaczyć działanie takich wynalazków jak <b>, <i> itp, gdy zapytałem dlaczego nie użyć by nowszych, bardziej elastycznych CSSów to zrobiła uśmieszek i powiedziała że nie ma na to czasu, chociaż tak właściwie nie wiem czy wiedziała o czym mówię. Może i brak czasu, ale i brak odpowiednich kompetencji nauczycieli to drugie, u mnie w szkole zerowe możliwości startu w jakiś konkursach czy olimpiadach (oczywiście poza własną inicjatywą) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 09:22 |