![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 235 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam czytając sobie następna książkę nasuwa mi sie pytanie czy programiści php z 2-4 letnim doświadczeniem są w stanie napisać każdy projekt ?, każdy skrypt ?.Chodzi mi o umiejętności bo ja w php pisze już ponad rok i ciągle sie uczę php a to pisania rożnych skryptów ,poznawania bibliotek itd .Wiec moje pytanie czy też sięgacie po książki z wyższej polki ?, radzicie się ludzi na innych forach czy jest już taki moment ze już więcej nie możesz poznać [ chodzi mi o sam jeżyk i jego możliwości .Pytam sie dla tego że mam wrażenie ze sie uczę i jak patrze na ogrom tego wszy siego to mam warzenie ze ta nauka ciągle sie nie skączy ?.
Sorki za takie pytanie ,ale bardzo mnie to ciekaw . |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 130 Pomógł: 1 Dołączył: 29.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wyciągnij definicję języka, a potem się zastanów. Bo mowa o języku, nie języku programowania (bo to już inny temat). Odebralem to raczej jako skrot myslowy (jezyk -> jezyk programowania), jesli tak to zgadzam sie z tobą (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/party.gif) Cytat Szybciej pisać, bez monitora...Ale tu się mylisz, bo wystarczy że wiesz co masz zwrócić i w jakiej formie do widoku (tu się osoba html'em zajmuje i np. musi znać znaczniki Smarty) i to koniec. Walisz testy jednostkowe czy zwraca co miało, tak -> koniec pracy. Mozliwe ze popadam troche w skrajnosci ale jak np. wyobrazasz sobie napisanie skryptu ktory bedzie pobieral dane z jakies strony z wykorzystaniem regexp? trzeba znac html'a zeby jakos 'wyjąc' te informacje.. kolejny przyklad to generowanie rss'a (a zdaje sie ze o xml'u tez mowiles ze nie trzeba znac), tak jak juz napisalem popadam w skrajnosci ale tych 'skrajnosci' znajdzie sie wiecej podczas programowania, inna sprawa to samo zrozumienie istoty programowania w php bez znajomosci html'a.... Cytat Pierwszego, którego? http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=388994 No moze troche przesadzilem z tym "pół roku", ale rok napewno powinienen wystarczyć na zapoznanie sie na niezlym poziomie z tymi jezykami, a jesli czytalbym ten temat bez zadnego wczesniejszego zwiazku z tymi jezykami to doszedlbym do wnioskow ze na nauke potrzeba conajmnniej z 5 lat. Ten post edytował flv 25.08.2007, 21:34:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 09:24 |