![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam tablice jednowymiarowa, ktorej elementami sa wywolania funkcji javascript "<script lan..." (m.in. obliczenia odleglosci z google maps). Wywolujac elementy tablicy poprzez echo dostaje to, co chce czyli wyniki obliczen js. Gdy chce zapisac tablice do pliku txt, to oczywiscie zapisuje mi formulki wywolan funkcji zamiast ich wynikow. Jak zapisac do pliku wynik? czyli to, co otrzymuje po zastosowaniu echo. Z gory dziekuje! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 890 Pomógł: 65 Dołączył: 13.11.2005 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ambitny problem, sporo godzin poświęciłem na rozwiązanie ale udało się.
Tu dałem przykład, na którego podstawie zbudujesz własne skrypty. Możliwe, że dałoby się je uprościć, ale to już zadanie dla Ciebie, czy innych forumowiczów. Żeby było łatwiej, oparłem skrypt na darmowym advAJAX Potrzebne są 4 pliki: advajax.js (skrypt biblioteki advAJAX), w moim przykładzie, oczywiście można zrobić po swojemu test.php fakeJS.php saveResult.php Listingi: test.php
fakeJS.php
saveResult.php
Odpalamy poprzez test.php Cała "magia" polega na mało znanym: Header("content-type: application/x-javascript"); , który symuluje JS w skrypcie de facto PHP. Można stosować tam swobodnie PHP, a JS wstawiamy przez echo, ale bez <script>, bez komentarzy CDATA etc Korzystałem z Tutoriala na www.javascriptkit.com Ten post edytował drPayton 25.08.2007, 16:54:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.06.2025 - 22:38 |