![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 616 Pomógł: 12 Dołączył: 16.07.2006 Skąd: : getCity ( ); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Czy istnieje jakaś telewizja dla webmasterów, programistów itp.? Jeśli nie przydałoby się cos takiego zrobić, prawda? -------------------- Jeśli my czegoś nie zrobimy, zrobią to za nas inni
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 111 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie przejmuj się gadaniem niedowiarków.
Myślę, że jest to bardzo możliwe, aby taka telewizja powstała. Nie mówię oczywiście o nadawaniu na zasadach tradycyjnej TV, lecz oczywiście w internecie. Powstała headShot TV dla maniaków gier komputerowych. Sam byłem świadkiem jak mój znajomy przesiadywał nad tym godzinami, to dlaczego nie może powstać TV dla programistów? Dla grafików już jest. Może czas pomyśleć nad tv.php.pl. Streaming dzisiaj już nie kosztuje fortunę. Oczywiście mogą być programy z żartem takie jak "Kwadrans na jve" albo "PHP i hefalumpy". Jednak uważam, że taka telewizja byłaby też świetnym medium do prezentowania wykładów profesjonalistów na zaawansowane tematy. Albo kursy dla początkujących, których koncepcja nie polegałaby na tym, że ktoś pisze kod i mówi to jest pętla a to warunek i td. Tylko pisząc jakiś skrypt omawiane by było praktyczne wykorzystanie odpowiedniej konstrukcji kodu. Nie jestem programistą i nie znam się na tym, ale zdażylo mi się oglądnąć kilka godzin materiałów dotyczących XML, xHTML, HTML, PHP i szczerze powiedziawszy niektóre były całkiem ciekawie, wyjaśniły mi kilka spraw. Z racji, że programowanie to nie mój konik nie zagłębiałem sie w ten temat bardziej. Pozdrawiam -------------------- CMG: CMG.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 19:24 |