![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na poczatku powiem ze nie jestem totalnie zielony w php :/ Napisałem skrypt rejstracji i logowań. składajaca sie z : -regist.php ( rejestracja uzytkowników) -login.php ( logowanie) -site.html ( strona głowna) zamieszcze te skrypty regist.php
login.php
w sumie wszystko działą rejestruje uzytkowników i loguje. Ale nie tak jakby tego chciał :/ 1. podczas rejestracji nie wymusza na uzytkowniku wypełnienia wszystkich pól :/ 2. Nie sprawadza czy konto o podanej nazwie juz isnieje :/ i tworzy nowe o istniejacej juz nazwie :/ mam jeszcze 3 problem jak wymusić na uzytkowniku aby strone site.html mozna było ogladać dopiero po rejestracji?? Moze to dla was proste rzeczy ale ja mam z tym mały problem :/ POzdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Ad1.
Sprawdzaj, czy wszystkie wymagane pola formularza zostały wysłane poprzez sprawdzenie, czy istnieje $_POST['twoja_zmienna'] Ad2. Pobierasz użytkowników z pliku i sprawdzasz, czy wysłany nick jest już zarejestrowany Większośc kodu masz przecież napisane (choćby proces logowania) - użyj go po prostu, tylko zmień odrobinę. Skoro potrafiłeś dane wklepac do pliku i je stamtąd wyciągnąć, to nie powinieneś mieć problemu ze sprawdzeniem, czy użytkownik juz istnieje. Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 11:12 |