![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Serdecznie witam wszystkich forumowiczów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
Chciałbym napisać gre internetowa taka jak np.Ogame jestem srednim programistą interesujacy się php dlatego chciałbym się troche pobawić w stworzenie gry o podobnych zasadach.I tu z mojej strony wielka prosba czy sa jakies artykuły lub strony internetowe poswiecone programowaniu takich gier internetowych jakies kursy lub tutoriale moze ktos z was bedzie chetny pomogac mi bardzo prosze o pomoc. Aha i jeszcze jedno czy do napisania takiej gry wystarczy tylko jezyk php czy moze jakies inne jeszcze ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 23.08.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Luck : a po co ci Cron ? jak user się loguje (czy też odświeża stronę) przeliczasz czy już budynek się wybudował, jak tak to przeliczasz ile powinieneś doliczyć surowców za czas od wybudowania do teraz. Podobnie z walką : wszystko można wyliczyć dopiero gdy jest to potrzebne; dopóki któryś z graczy nie sprawdzi wyników - tych wyników nie ma. Możesz sobie wyliczyć gdzie się spotkają wrogie okręty i kiedy (jeśli ci to potrzebne) i jeśli żaden z graczy nie wycofa armii to sprawdzasz wyniki walk między nimi - nie musisz ich śledzić co chwilę.Luck : a po co ci Cron ? jak user się loguje (czy też odświeża stronę) przeliczasz czy już budynek się wybudował, jak tak to przeliczasz ile powinieneś doliczyć surowców za czas od wybudowania do teraz. Podobnie z walką : wszystko można wyliczyć dopiero gdy jest to potrzebne; dopóki któryś z graczy nie sprawdzi wyników - tych wyników nie ma. Możesz sobie wyliczyć gdzie się spotkają wrogie okręty i kiedy (jeśli ci to potrzebne) i jeśli żaden z graczy nie wycofa armii to sprawdzasz wyniki walk między nimi - nie musisz ich śledzić co chwilę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 22:39 |