![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam kłopot z relacją. Mysql dziwnie sie zachowuje mimo tego, że oczekuje czego innego.
mam takie zapytanie:
pobiera liste kategori i liczy ile w danej jest rekordów i sumuje kolumne count. Na chwile obecna działa tylko wtedy gdy jest jakis element w danej kategori ale jak nie ma zamiast pokaza 0 to go nie wyswetla mimo tego ze mam LEFT. RIGHT i INNER tak samo Pod zapytania niewchodzą w gre. Kilka z was moze zdziwic ze 2 razy podaje jezyk dla roznych tabel ale inaczej nie działa :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 945 Pomógł: 7 Dołączył: 15.03.2005 Skąd: katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem wiem zmieniam te struktre od zawsze ale jaks czasu nie mam teraz bede musial go sobie wygospodarować.
Co do Id dokumentu musze tak mieć bo np ja tworze id dla dokumentu na podstawie tytułu dla tytułu ala ma kota id = ala_ma_kota jak tam to na jakac cyfre to przy tworzeniu innych dokumentów zacznie robic sie balag i bede rozne id dla roznych wersji jezykowych np. powinno byc ala_ma_kota | Polski ala_ma_kota | Niemiecki i tak analogicznie jak dam cyfry z czego auto_incordet odpada bylo by tak 34343 | Polski 34323 | Niemiecki a jak wyswetlam jakis dokument to na podstawie ID i prefixu jezykowego ale tak czy siak musze to zmienic inne rzeczy ktore napisałes ok zapytanie ktore podales zwraca to samo co moje ale dzieki jak zmieni struktre itp dam znac i zobaczymy co wtedy da sie wymyslec Ten post edytował acztery 23.08.2007, 12:55:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 18:10 |