![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 535 Pomógł: 27 Dołączył: 3.05.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Gdzie nie patrze tylko php, php i php...
Jednak czy istnieją inne języki dzięki którym można obsłużyć dynamiczne strony? Zastanawiam się czy zastosowanie na silnik strony aplikacji w np. c++ jest to możliwe i czy jest sensowne (wydajność itp.) ? Np. ostatnio zainteresowałem się PERLem oferuje on wielowątkowość i inne bajery, jednak materiałów na ten temat i postów na różnych forach tyle co kot napłakał. Czy ktoś mógłbym rozwinąć temat innych technologi w których można tworzyć dynamiczne serwisy. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Cytat Ktoś już tu wspominał wcześniej o stronach pisanych pod IE, które pod żadną inną przeglądarką nie działają (nie wspominając o systemach operacyjnych). Wygląda na to, że jednak miał rację. Nie zauważyłem, by coś napisane w ASP działało tylko w IE. Co do samego Silverlight. Będzie się on opierał, tak samo jak flash i java o odpowiedni player / rozszerzenie, które będzie działać tak samo we wszystkich przeglądarkach. Cytat ...skoro jej implementacja istnieje tylko na jeden system operacyjny/architekturę... A co powiesz na temat projektu Mono? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie zauważyłem, by coś napisane w ASP działało tylko w IE. Co do samego Silverlight. Będzie się on opierał, tak samo jak flash i java o odpowiedni player / rozszerzenie, które będzie działać tak samo we wszystkich przeglądarkach. Do każdej przeglądarki tak się składa, trzeba napisać osobne rozszerzenie. Więcej. Do każdej przeglądarki na każdy system operacyjny trzeba napisać osobne rozszerzenie. I wierz mi lub nie, Microsoft nie będzie sobie zawracał głowy innymi kombinacjami niż IE/Windows (niech ActiveX będzie dowodem). Co do stron napisanych w ASP to wiem, że działają wszędzie bo to jest raczej oczywiste, że technologie serwer-side są neutralne dla klienta.Cytat A co powiesz na temat projektu Mono? Zawsze o krok z tyłu (pomimo, że jest jakościowo ponoć bardzo dobry). Tak swoją drogą, to Mono pozwala odpalać strony architekturze ASP.NET? Czy też ichnie API jest zaimplementowane tylko na IIS?To troszkę tak jak Blackdown czy Kaffe. Poza tym nie wiem czy bez jakiś certyfikatów zgodności z oryginalną implementacją kiedykolwiek zdobędzie akceptacje biznesową. Java niech będzie przykładem, udostępniana jest oficjalne wersje dla Solaris'a, Linuxa, MacOS'a i Windowsa, dla FreeBSD jest dostępna wersja oficjalnie wspierana przez Suna. Do tego dochodzą testy zgodności, żeby taki IBM mógł sobie napisać na strone, że jego Java jest fully compatible... Do tego werjse na komórki, pralki i sam nie wiem co jeszcze. No, to tyle na ten temat, tak mi się wydaje. Ten post edytował Jabol 19.08.2007, 19:06:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 14:45 |