![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie jak zrobic automatyczne logowanie na sesjach.
Czyli, jak uzytkownik zaznaczy przy logowaniu opcje "loguj automatycznie", i zamknie po zalogowaniu okno, to gdy powroci ponownie, znowu bedzie zalogowany. Rozumie, ze trzeba cos kompbinowac z ciastkami, ale jak to zrobic i tak, zeby plik z sesja nie zostal usuniety z serwera po zamknieciu przegladarki. Znalazlem w manualu funkcje [manual:c2d8559056]session_set_cookie_params[/manual:c2d8559056] ktora ustawia czas po ktorym ciastko z identyfikatorem zostaje usuniete, czy mozna ja wykorzystac? z gory dziekuje za odpowiedz |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat 1. Jak masz sprecyzowane wymagania to zle zadales pytanie mogles zadac np. 'Jak zachowac sesjie' itd.
poczatkowo chodzilo mi ogolnie o logowanie automatyczne na sesjach, ale z kolejnymi postami faktycznie nieco zboczylem z pierwotnego zalozenia tematu Cytat 2. 'po lekku' traktujesz ludzi ktorzy poswiecaja czas zeby TOBIE pomoc
poprostu nieodpowiadal mi ich sposob rozwiazania tematu, wiec pytalem dalej, czy ktos wie jak rozwiazac problem, tak jak ja chcialem jezeli kogos obrazilem, to sorry, ale mam chyba jakis ciezki dzien Cytat 3. Masz gotowa odpowiedz i nawet nie pokwapiles sie wejsc tu [manual:3d183d50a0]session_set_save_handler [/manual:3d183d50a0] i zobaczyc ze juz przyklad jest oparty na sesji w plikach
wlasnie, ze sie pokwapilem i ciagle zagladalem do manuala, ale nie przyszlo mi do glowy, ze trzeba robic uchwyty sesji do plikow, myslalem, ze sa one juz wbudowane w php Cytat 4. Na necie jest pelno gotowcow||tutoriali wiec jesli chcesz zrobic cos konkretnego to polecam http://www.google.pl/search?q=session+%2Bf...-8&start=0&sa=N teraz to juz bede wiedzial, thx
pewnie skorzystam z tego przykladu w manualu, lub z przechowywania sesji w bazie: http://www.cheetah-soft.com/csh/ Jednakze, jakby ktos mi wytlumaczyl czy da sie to zrobic moja droga myslenia, to bulbym wdzieczny |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 16:43 |