![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadchodzi taki moment gdy cała dyskografia się znudziła i przesłuchanie po raz n+1 albumów nawet ulubionego artysty/zespołu przyprawia o mdłości. Oczywiście istnieją community takie jak lastfm które pozwalają odkryć wiele cukiereczków ale jestem ciekaw co Wy zaproponujecie od siebie. Słucham bardzo szerokiego spektrum gatunków wiec nie będę Was ograniczał co do tego.
Coś oryginalnego to oczywiście pojęcie względne więc nie krępujcie się i podajcie swoich ulubieńców nawet jeśli uważacie ich za dość znanych. Zapraszam do zabawy (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ja zacznę ( kolejne mogą być z zupełnie innej bajki ): - Celldweller - Sneaker Pimps - parov stelar - Paul Oakenfold Ten post edytował empathon 4.05.2007, 19:12:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W zasadzie nie jestem "muzykalny" i w 90% nawet nie wiem co za kawałki lecą w radiu. No ale ostatnio mam 2 "odkrycia".
Pierwszy to Hurt - kilka ich kawałków słyszałem w radiu, ale nigdy nie kojarzyłem, że to ten sam zespół. Dopiero na tegorocznym Woodstocku do mnie dotarło w czasie ich koncertu. Zajefajna kapela. Teksty pokręcone jak mało gdzie i ta muzyka. W zasadzie prawie nigdzie ich nie grają a szkoda, bo na prawdę polecam. Słucham tylko radia, ale dla nich zrobiłem wyjątek i płytka jest już w drodze. Ciekawe czy będę tak zadowolony jak po koncercie. Drugie "odkrycie" to Katie Melua - dziewczyna ma niesamowity głos. Mam jej płytę "Piece by Piece" i jest to ta płyta, której można słuchać na okrągło. Swoją drogą jest to też muzyka, w której widać różnicę między CD a ogg czy mp3 - po zripowaniu tej płytki na laptopa to już nie było to - po prostu trzeba słuchać z CD. Szkoda tylko, że jej płyty są tak koszmarnie drogie - 70zł nawet jak za wydanie specjalne, to trochę dużo. Na szczęści to prezent od Cioci mojej dziewczyny ;-) Ze stacji radiowych polecam świetne moim zdaniem radio Afera - poznańskie radio studenckie, w którym nie ma chłamu typu Doda czy oklepanych starych kawałków. Muzyka może mało popularna, ale przez to można odkryć coś dla siebie - same niszowe zespoły, których nie usłyszycie nigdzie indziej. Dodatkowo podane w konwencji "nie jestem prezenterem radiowym, ale się staram" - czyli studenci bez doświadczenia medialnego prowadzący bardzo fajne audycje w bardzo bezpośredni sposób. Ogólnie coś co albo się pokocha albo znienawidzi ;-) Wersja internetowa radia na www.afera.com.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 09:06 |