![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jak zrobić prosty edytor SQL pod PHP - chciałbym dołączać pliki txt z gotowymi tabelami i importować je do bazy coś jak PHPMyAdmin - problem w tym, że nie bardzo rozumiem dlaczego jak wczytuje plik txt do zapytania mysql_query(tekst pliku) nie budują mi się tabele - ale tylko w przypadku kiedy plik zawiera więcej niż jedną tabele kod zamieszczony w pliku np:
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 0 Dołączył: 12.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spieszę z odpowiedzią na postawione przez siebie pytanie. Może się komuś przyda, kto będzie tego poszukiwał.
Człowiek czasem zamiast stosować najprostsze elementy poszukuje skomplikowanych rozwiązań co w moim przypadku zaowocowało prawie dniem straconej pracy - stosując wrażenia regularne do rozwikłania problemu który można wykonać w 10 minut. Tak więc aby wykonać multi zapytanie mysql_query() w php 4 - np.: z importowanego pliku - ja posłużyłem się wklejonym tekstem sql do zmiennej - taki tekst należy rozdzielić na osobne pojedyńcze zapytania. Zakładam że wyeksportowany plik sql ma postać:
na końcu każdego pliku widnieje średnik. Należy zastosować rozwiązanie - zwracam uwagę na ostatni element stworzonej tablicy - należy się go pozbyć - jest pusty:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 05:22 |