![]() |
![]() |
-Gość_papik_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam.
Mam następujący problem. Jest sobie pewna strona, na którą przekazuję zmienne w adresie: np. index.php?page=menu Na tej stronie chciałbym umieścić link, który po kliknięciu ponownie ładuje mi bieżącą stronę, ale dodając do niej kolejną zmienną: np. index.php?page=menu&id=10 Chciałbym to osiągnąć nie wpisując <a href="index.php?page=menu&id=10">, aby ten link był uniwersalny i niezależny od tego na jakiej stronie jest umieszczony. Proszę o wskazówki czy w php istnieje funkcja, która po kliknięciu na link pozwala na przeniesienie na bieżącą stronę, ale z dodaniem do niej przez GET (lub POST) kolejnej zmiennej. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 301 Pomógł: 25 Dołączył: 15.07.2007 Skąd: Olsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, jeżeli dobrze rozumiem to chcesz żeby formularz przekierowywał do tej samej strony czy jakoś tak.
W każdym razie jeżeli cię dobrze rozumiem to wystarczy, że nie będziesz określał parametru "action" np:
Tak się składa, że akurat wczoraj nad tym samym się zastanawiałem i akurat na coś takiego wpadłem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 312 Pomógł: 9 Dołączył: 14.10.2006 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, jeżeli dobrze rozumiem to chcesz żeby formularz przekierowywał do tej samej strony czy jakoś tak. W każdym razie jeżeli cię dobrze rozumiem to wystarczy, że nie będziesz określał parametru "action" Niestety to nie zadziała pod przeglądarką SAFARI gdy masz ustawiony metatag BASE. Przekieruje cię właśnie tam gdzie wskazuje BASE. Oczywiście jeśli tego nie używasz to problem z głowy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 10:28 |