Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP] przesłanie zmiennej na bieżącą stronę, GET (lub POST)
-Gość_papik_*-

Goście

Witam.
Mam następujący problem.

Jest sobie pewna strona, na którą przekazuję zmienne w adresie:
np.
index.php?page=menu

Na tej stronie chciałbym umieścić link, który po kliknięciu ponownie ładuje mi bieżącą stronę, ale dodając do niej kolejną zmienną:
np.
index.php?page=menu&id=10

Chciałbym to osiągnąć nie wpisując <a href="index.php?page=menu&id=10">, aby ten link był uniwersalny i niezależny od tego na jakiej stronie jest umieszczony.

Proszę o wskazówki czy w php istnieje funkcja, która po kliknięciu na link pozwala na przeniesienie na bieżącą stronę, ale z dodaniem do niej przez GET (lub POST) kolejnej zmiennej.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
bmL

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Hmm, jeżeli dobrze rozumiem to chcesz żeby formularz przekierowywał do tej samej strony czy jakoś tak.
W każdym razie jeżeli cię dobrze rozumiem to wystarczy, że nie będziesz określał parametru "action"
np:
  1. <form method="GET"> // bez action="przykladowa_strona.php" w ten sposob strona zostanie jakby odswiezona...
  2. dalsza czesc formulkarza...

Tak się składa, że akurat wczoraj nad tym samym się zastanawiałem i akurat na coś takiego wpadłem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif)
+Quote Post
jarrod

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(bmL @ 11.08.2007, 04:42:41 ) *
Hmm, jeżeli dobrze rozumiem to chcesz żeby formularz przekierowywał do tej samej strony czy jakoś tak.
W każdym razie jeżeli cię dobrze rozumiem to wystarczy, że nie będziesz określał parametru "action"

Niestety to nie zadziała pod przeglądarką SAFARI gdy masz ustawiony metatag BASE. Przekieruje cię właśnie tam gdzie wskazuje BASE. Oczywiście jeśli tego nie używasz to problem z głowy.
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 10:28