Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Komentarze Phpdoc Do Funkcji W Eclipse, nie zawsze działają
menic

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Nie wiem czemu, ale dodawanie komentarzy przez /** + ENTER nie zawsze chce działać. Tzn tworzy styl phpDoc, ale nie umieszcza w nim nic (nazwa funkcji, parametry). I nie ma na to reguły. Raz działa wyśmienicie (uzupelnia nazwe funkcji i parametry), a innym razem w ogole nie chce. Wiecie od czego to zależy?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
athabus

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Też to mam ;-(
Z moich obserwacji wynika, że problem pojawia się od momentu gdy zrobiłem upgrade z 0.7 do 1.x (mowa o pdt). Na razie jest to tylko niesprawdzona do końca teza, ale z tego co widzę to problem występuje tylko w workebenchu, w którym wcześniej działała inna wersja pdt. W nowym workbenchu wszystko mi działało poprawnie, ale nie testowałem na tyle długo, żeby móc powiedzeć na 100 procent, że to jest przyczyna. Pamiętam że zaraz po upgradzie miałem pewien problem z podpowiadaniem składni na podstawie phpDoc. Konkretnie gdy @return nie występował jako ostatnia pozycja w komentarzu to niby edytor znał typ zwracanego obiektu, ale nie chciał nic podpowiadać. Po pewnym czasie problem ustąpił "sam" i teraz już podpowiada - dodam że w workbenchu stworzonym przez pdt 1.0 wszystko działało od razu - tylko w tym workbenchu w którym używałem wcześniejszej wersji pdt występował ten problem.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 7.10.2025 - 21:57